Actuele projecten Pluktuin

Begin 2023 heeft Corina haar idee voorgesteld aan het bestuur van de Dorpsraad naar aanleiding van een oproep op Facebook.  Nadat dit idee met open armen ontvangen is ging Corina op zoek naar mensen die haar wilden helpen. Als snel was haar "pluktuin groep" gegroeid naar 12 personen waarvan ze een verdeling gemaakt hebben in soorten vrijwillgerswerk wat voor een pluktuin nodig zou zijn.

Intussen is er een kernteam van Corina, Caroline, Leontine en Bart, Het plant team en het onderhouds team. Daarnaast hebben zij ook nog een technische man die eventuele kleine reparaties kan uitvoeren mocht dat nodig zijn. In de aanloop naar de realisatie zijn diverse partijen betrokken geweest. De balangrijkste partij is Bazalt wonen, zij zijn de eigenaar van de grond en het pluktuin team had hun toestemming nodig. Die is er gekomen waar wij heel blij mee zijn. De tekeningen waren klaar, het plan van aanpak uitgewerkt, de lijst met planten, bomen en struiken heeft vorm gekregen, dus de officiële aftrap van de start kon gepland worden. Natuurlijk is dit enthousiaste team ook op zoek naar helpende handjes. Het blijft gewoon waar, hoe meer handjes hoe sneller iets klaar is of hoe minder vaak je wat kan doen.

In November zijn de materialen besteld voor de z.g.n. leefkuil en in de komende weken gaan wij al de eerste bomen en struiken planten. Helpt u ook mee?

U kunt zich aanmelden via het contact formulier op deze website of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze aftrap heeft op 20 september 2023 plaatsgevonden. Het was een feestelijke gebeurtenis. Wij hopen dan natuurlijk dat wij komend jaar lekker, fruit en andere eetbare planten kunnen gaan plukken aan de Hoek tegenover dagbesteding Bijzonder.

Hieronder een kleine impresie van  opening.

 Kasteel Meeuwen ploegd de grond Tekening plan  Eerste fruit struiken 
Pluktuin Eethen van start Feestelijke start van wildpluktuin in Eethen Realisatie wildpluktuin in Eethen